De butler van Lady Chutham

in 1978

Wat gebeurt er als een Engelse lady een blind vertrouwen heeft in haar butler, als haar neef en enige erfgenaam op de proppen komt met een danseresje, als die trouwe en toegewijde butler pogingen aanwendt om de erfenis voor zich te bemachtigen,

Lees meer

Ik ben er... en blijf er

in 1979

De zenuwen staan tot het uiterste gespannen op het kasteel van de Mont Vermeils in de Dordogne. Zijne Eminentie de Kardinaal van Tramone wordt er immers verwacht voor een paar dagen.

Lees meer

Een raar koppel

in 2007

Er heerst enige onrust tussen de vrienden wanneer op het wekelijkse pokeravondje, Felix, een van hen, niet komt opdagen. Oscar, zijn beste vriend, komt te weten dat Felix door zijn vrouw aan de deur is gezet.

Lees meer

Gieren op veilig nest

in 1979

't Veilig Nest is een hotelletje, gelegen op een eiland en eigendom van Mary Fleet. Haar dochter Pat haalt met een roeiboot de gasten van de vaste wal. Tony, kok en barkeeper, heeft meer interesse voor kruiswoordraadsels dan voor kokerij.

Lees meer

Paljaske en al zijn meesters

in 1992

Eén meester dienen is al niet zo eenvoudig. Twee meesters dienen is vragen om moeilijkheden. Grappige toestanden, liefdesperikelen tussen jonge mensen en de rivaliteit tussen hun beider vaders, een vrouw die zich als man moet verkleden,

Lees meer

Bendeke Troep

in 2008

Pie woont met zijn familie op een stort. De komst van Geronimo biedt misschien een uitweg en de bende besluit theater te maken. Het te spelen‘stuk’ werd geschreven door Mandolina, de jongste dochter en we krijgen een variatie op Assepoester.

Lees meer

De bemoeial

in 1980

De zaak speelt zich af in de belangrijke immobiliënzaak van Mister Marshall. Er wordt door de BEMOEIAL een lijk ontdekt dat niet ter plaatse blijft, haar volgt om tenslotte te verdwijnen ...

Lees meer

FOlie à deux "30 jaar Het Spel!"

in 2009

Het Spel bestaat 30 jaar ...
De gemeentelijke academie van het woord - toneelklas heeft zijn eerste afgestudeerde leerlingen.
Dit waren redenen om samen iets te ondernemen.
De toneelklas bracht 'Het eerste mirakel van het kindeke Jezus'
Het Spel bracht 'De moraliteit van de lamme en de blinde' (acteurs Jan Moons en Jan Vandezande)
... alle twee van Dario Fo.
Het was een geslaagde onderneming, voor herhaling vatbaar !

Lees meer

Oscar

in 1980

Een ongelukje komt zelden alleen, maar als alles op één dag op zijn hoofd neerkomt, als zijn vrouw de lakens uitdeelt, als zijn dochter er genoeg van heeft te leven zonder ooit te kunnen doen waar ze zin in heeft, as zijn vertrouwensman amoureuze en financiële problemen heeft,

Lees meer

Een beeld van een man

in 1993

Ten huize van de familie de Brouillard gaat het leven zijn alledaagse gang. Er komt nieuw personeel én ... Napoleon wordt afgeleverd. Plots komt het hele huis tot leven : een ongeval, verkleedpartijen, intriges, misverstanden, ruzies en cupido ...

Lees meer

The rose garden

in 2009

Deze komische thriller speelt zich af in een luxebordeel. Wanneer Madame Rose er het hoofd bij neerlegt, besluiten haar meisjes Nina, Ursula en Nathalie het voorval te camoufleren en zelf de bar te runnen.

Lees meer

Fientje Beulemans

in 1994

Het verhaal van de gebeurtenissen in en rond de familie van de dorpsdrogist Beulemans. De dochter van Beulemans gaat trouwen met de zoon van bakker Meulemeester uit hetzelfde dorp.

Lees meer

De deur staat open

in 2010

Flip is overdreven gek op vrouwen. Als hij een lief snoetje ziet, vergeet hij alles om zich heen en hunkert met gans zijn wezen naar dit lieftallig schepsel.

Lees meer

De muizenval

in 1981

In De muizenval is een aantal gasten door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong
echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft een moord plaatsgevonden.

Lees meer

De lege cel

in 1994

De lege cel is een liefdesverhaal met een tragisch einde. Een probleem van onze multiculturele samenleving is hier in alle scherpte gesteld: jeugdige liefde verdraagt geen muren van onbegrip en godsdienst- of rassenonderscheid.

Lees meer

De IJzervreters

in 2010

Twee oudere mannen ontmoeten mekaar toevallig op een bank in het park. Hun ervaringen tijdens W.O. I, waar ze blijkbaar soldaat waren, hun argwaan over de veranderingen in de maatschappij, over de jeugd, over hun eigen kinderen, ...

Lees meer

Als ma van huis is

in 1982

Wat gebeurt er als de vrouw gaat "werken" en de man het huishouden doet? Niets. Het loopt zelfs op rolletjes. Maar wat geschiedt als de jongste dochter trouwt, en haar "Jules" oevallig een "werker" is ... en zij ook!

Lees meer

Vakantie zonder zorgen

in 2011

Vorig jaar een leuke villa gehuurd, waarom dit jaar niet dezelfde ? Ware het niet dat er dit jaar nog volk aanwezig is : een kraker, een boze verpleger, een werkvrouw, een tuinman,

Lees meer

Van de brandkast in de hangkast

in 1982

Een vrijgezel die gaat pas slapen, als hij al zijn zinnen heeft geblust zingt Benny Neyman. Dat doet Antoine op zijn flat in Parijs. Daar componeert hij ook zijn onschuldige liedjes.

Lees meer

Het machtige reservoir

in 1995

Het centrale thema van dit stuk is de eenzaamheid en de confrontatie van Felix, de torenwachter, met zijn toevallige bezoeker, Jean-Pierre, een bureaurat.

Lees meer

Schat, je bent een schat

in 2012

Op een maandagmorgen wordt het echtpaar Conny en Mike Van Laere uit hun bed gebeld door twee ververs, Kurt en Wim. De huisbaas heeft namelijk beslist dat het huis dat hij verhuurd moet worden herschilderd.

Lees meer

Wachten tot het donker is

in 1983

Een rasechte thriller van Amerikaanse makelijk, met een titel waaruit een zekere dreiging spreekt.
Een jonge, blinde vrouw wordt door een stelletje handige boeven zodanig gemanipuleerd,

Lees meer

De wesp

in 1996

Dit spel vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen, wiens vriendschap op de proef wordt gesteld.
Een jonge vrouw wordt in haar huis door een verkrachter aangevallen.

Lees meer

Gouwe handjes

in 2013

Louis is ten einde raad als zijn vrouw Emma, waar hij intens gelukkig mee was, plotseling sterft. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven na haar dood weer gelukkig te worden.

Lees meer

De Caraïbische zee

in 1983

Drie vrouwen in een ziekenhuiskamer. Een kamer vol pijn, angst voor de dood, wanhoop, jaloersheid. Soms ook liefde en tederheid. Karakter en maatschappelijke achtergrond zorgen voor een verschillend beleven van het ziek-zijn

Lees meer

Kattevachtblues

in 1998

Een muzikaal blijspel. Een creatie voor Vlaanderen, geschreven voor Het Spel door Alain Pringels.
Op een mooi kasteeltje werkt de student Vincent aan zijn proefschrift.

Lees meer

Niet te geloven

in 2014

Wat zou er gebeuren als mevrouw een weekend naar haar moeder gaat en meneer van de gelegenheid gebruik maakt om zijn minnares, zijn kameraad en een kok uit te nodigen?

Lees meer

Liefde half om half

in 1984

Het verhaal handelt over drie koppels, waarvan de mannen in dezelfde firma werken. Bob heeft een slippertje gemaakt met Fiona, de vrouw van zijn baas.

Lees meer

Een plaatsje onder de zon

in 1998

Wat kan er allemaal gebeuren, wanneer een doorsnee arbeidersgezin zijn zuurverdiende vakantiegeld investeert in de huur van een appartement aan onze Belgische Noordzeekust.

Lees meer

Met twee op een kamer

in 2014

Edgard Van Diest ligt in het ziekenhuis,op een tweepersoonskamer, hoewel Edgard liever een eenpersoonskamer had omdat hij nogal gesteld is op zijn privacy.

Lees meer

Bloemen van Dorothy

in 1984

Dit stuk verplaatst ons naar Engeland in een villa aan de kust. Daar wonen Phil en Gwen mt hun tienerzoon Patrick. In dit moderne gezin vindt de auteur de gelegenheid om allerlei fenomenen uit de huidige samenleving aan te pakken, te verdedigen, aan te vallen.

Lees meer

Tot Verdoodt ons scheidt

in 2015

Suzanne Van der Sijpe is een carrièrevrouw die weinig huiselijke steun krijgt van haar man Gibbe. Totdat de nieuwe huishoudassistente, Claudine Verdoodt, op de proppen komt. 

Lees meer

De desperado’s van Vredendael

in 2000

Het personeel van Home Vredendael heeft de handen vol met de oudjes in al hun glorie. De één klagens en zelfingenomen, de ander een beetje dement... maar misschien niet helemaal gek.
Gelukkig zijn er ook nog de blijde levensgenieters, niet verlegen om een grap ... of het 'oud zot'. Zij houden wat leven in de brouwerij en geven ondanks alles niet toe aan hun oude dag.

Lees meer

Mijne maat staat op straat

in 2016

In deze komedie van Ruud De Ridder zoekt Ludo na 25 jaar zijn jeugdvriend Raymond op. Het waren boezemvrienden maar na hun huwelijk bloeide de vriendschap dood. Nu, 25 jaar later staat Ludo plots voor Raymond zijn deur. Hij zit in zak en as, drinkt, heeft privéproblemen en zit zonder werk. Raymond heeft het gemaakt, heeft de top bereikt en zit op een heel andere golflengte. 
Twee totaal van elkaar vervreemde ex-vrienden staan oog in oog. De ene vragende partij, de andere verveeld met de plotse verschijning. En zeer zeker verveeld met de vraag of hij een paar dagen onderdak zou willen verlenen aan een maat die op straat staat.

Lees meer

Waar de sterre bleef stille staan

in 1985

Het kerstverhaal van Schrobber, Suske en Pitje Vogel is door de meeste mensen gekend. Het toneelstuk wordt door de regisseur, als volks kunstenmaker, gepresenteerd en hij rijmt eveneens de bedrijven aaneen.

Lees meer

De schoonzusjes

in 2016

Drie broers en drie schoonzussen. Goed voor harmonie en familiegeluk denkt u? Mis, want een intellectueel schoonzusje met een vlijmscherpe tong, een ander exemplaar dat u als een snobistische burgertrut in haute couture mag catalogeren, en nog eentje dat een beetje aan de simpele kant is. 

Zet ze samen op een familiefeestje en je hebt gegarandeerd hommeles. Zeker als er ook een jonge, knappe en uitdagend geklede secretaresse ten tonele verschijnt. Rivaliteit, leugens, bedrog, laffe mannen en meedogenloze vrouwen: alle ingrediënten voor een fijne winterse toneelavond bij Het Spel.

Lees meer

Hoogheid, uw kameel staat voor

in 1985

Dit zijn de belevenissen van een oliemagnaat en zijn gevolg, vadertje staat, de pers, de oudheidkunde, een doorsnee familie en hun vrienden. De schrijver heeft soms heel handig het stramien van de personenverwisseling bewerkt

Lees meer

Zwijg, kleine

in 2000

Het is de plechtige communie van de kleine. In hun bescheiden woning hebben de ouders een eenvoudige feestmaaltijd gepland met familie en vrienden: Gerda, een vriendin van moeder, getrouwd met de François.

Lees meer

't Oud Zot

in 2017

Dit stuk gaat over de lotgevallen in een bejaardentehuis van de gezworen kameraden Sus en Warre en hoe hun vriendschap op de proef wordt gesteld door de komst van een nieuwe bewoonster, Rooseke. 
Een 'komedie met dramatische kantjes'

Lees meer

Wij gaan naar Benidorm

in 1986

Iedereen kent straffe verhalen over hetgeen men kan meemaken op vakantie in Benidorm. Mia en Jan vertrekken ook naar Benidorm.Al vlug wordt hun enthousiasme een flink stuk getemperd als blijkt dat hun appartementje helemaal niet voldoet aan de eisen van de moderne vakantieganger.

Lees meer

Simpel zielen

in 2001

Deze volkse tragikomedie speelt zich af in een gezellige dorpskroeg. De baas was ooit een hoogstaand bierhandelaar, maar ging 'op de fles'. Madam van de brouwer heeft zich daar nooit bij willen neerleggen.
Ze voelt zich te goed om cafébazin te zijn. Natuurlijk komen in het café de gewone gasten met hun dagelijkse zorgen, hun liefdesperikelen, allemaal brave, simpel zielen. Maar op een dag verschijnt er een architect met de plannen voor een plaatselijk project ...

Lees meer

HET SPELLEKE SPEELT HARDT

in 2018

 Het Spel was aan opvolging toe. Om die reden lanceerden wij in 2017 via verschillende kanalen een oproep aan jeugdig talent en met succes. De reacties bleven  niet uit en al vlug hadden wij maar liefst 20 tieners die hun toneeldebuut wilden wagen. "HET SPELLEKE" was geboren!

Lees meer

Op blote voeten in het park

in 1986

Corrie en Paul zijn pas getrouwd. De spontane, impulsieve Corrie zoekt een appartement voor hen uit waar de ordelijke, behoudende Paul de haren van te berge rijzen.

Lees meer

Motie van wanorde

in 2002

Rik De Neucker, staatssecretaris van Guy Verhofstadt, kiest voor een amoureuze date met de 'oppositie' in de vorm van Janine Wouters, secretaresse van Stefaan De Clerck, liever dan zijn politieke plicht na te komen.
De onverwachte aanwezigheid van een lijk maakt echter dat deze geheime en vooral delicate ontmoeting aardig misloopt. Dit houdt niet alleen risico in voor de reputatie van Rik zelf, maar tevens voor de Belgische regering. Wanneer Rik geen raad meer weet, roept hij de hulp in van zijn eerste klerk Jos Debock.
De situatie in de suite van het Albert I-hotel te Brussel wordt met de minuut ingewikkelder. Zal de Belgische politiek een nieuw schandaal rijker worden ?

Lees meer

VAN KWAAD NAAR ERGER

in 2018

Deze heerlijke situatiekomedie van Jeroen Maes in een regie van Ludo Heuvelmans speelt zich af ten huize van Franky en Jenny Dendooven. Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel, maar schijn bedriegt ...

Lees meer

Boerenpsalm

in 1987

Boerenpsalm is een toneelstuk uit ons Vlaams kunstpatrimonium. Het brengt ons terug naar de tijd waarin onze voorouders hebben geleefd. Een tijd van diep geloof - we verwijzen naar de rol van de pastoor in het leven van Boer Wortel - en een tijd van bijgeloof.

Lees meer

Bloed, zweet en tranen

in 2002

Marcel De Sutter is in zijn jonge jaren wielrenner geweest en ei zo na kampioen van België bij de liefhebbers. Als zijn zoon Frank zich ook in de wielrennerij stort, heeft Marcel maar één verlangen en één ambitie: van zijn zoon een nationaal kampioen maken.  En daarvoor heeft hij alles over: trainen dat de stukken eraf vliegen, de jongen fysiek coachen, plannen ontwerpen voor elke koers. Moeder Paula ziet het met lede ogen aan ...

Lees meer

In de holte van je arm

in 1987

Otto heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Hij heeft genoeg van de society-kringen waarin hij zich beweegt, van zijn vrouw Astrid met haar hang naar luxe, kortom aan alles en iedereen.

Lees meer

Wat doen we met Bompa?

in 2003

Bompa doet nogal vreemd de laatste weken. De familie, of liever de voorhanden zijnde schoondochters, maken zich ongerust. Er wordt dus een familieraad georganiseerd om het geval 'Bompa' te bespreken.

Lees meer

10 jaar Het Spel

in 1988

Viering rond 10 jaar Het Spel. Toneel , muziek en dans.
Eenakter De Tuinman, gebracht door Frieda Goedhuys, Micheline Boel en Willy Debecker.

Lees meer

LOVE BEGINS @ 50

in 2021

De komedie Love Begins @ 50 van Raymond Hopkins in een regie van Jan Vandezande.
Anita en Cis zijn reeds 28 jaar getrouwd. Hij is altijd een brave huisvader geweest ...

Lees meer

Boeing Boeing

in 1988

Bernard, een versierder, bezit een knappe, internationale kollektie airhosstessen. Met de assistentie van zijn turbulente meid en de geniale provinciaal wordt Bernard's huiskamer omgetoverd

Lees meer

Taxi-Taxi

in 2004

John, een taxichauffeur, leidt een dubbelleven : hij is gelijktijdig met twee vrouwen getrouwd met wie hij, elk op een verschillend adres, samenleeft. Als taxichauffeur heeft John heel flexibele uurroosters.

Lees meer

ZOETWATERTHEATER 2021

in 2021

Eindelijk mochten we goed nieuws brengen. Gedurende vier weekends deze zomer speelt Toneelkring Het Spel - Oud-Heverlee eenakters in de Arena van het Zoet Water Park!

Lees meer

Sassafras

in 1989

Dit toneelstuk, waarin op een geweerschot niet gekeken wordt, neemt de western op de korrel. Twee treffers voor dit stuk : lach en spanning. We bevinden ons in de ranch van de Rockefellers, in Kentucky, in het begin van de negentiende eeuw.

Lees meer

De zetel

in 2004

Adriaan Selis is een succesrijk schrijver van liefdesromannetjes, en komt uit een welstellend burgerlijk midden. Peggy Lucas groeit op in een volkse buurt. Twee werelden die ver van mekaar liggen, met huizenhoge vooroordelen als scheidingsmuur.

Lees meer

PAS OP VOOR DE KLEINE

in 2022
Een heerlijke komedie, waarin alles rond een bijzondere baby draait, "Mats Dielens". Hij heeft het M.U.S.H.B.-syndroom en dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij trouwens zelf uitgevonden.
Lees meer

Tot nut van ’t algemeen

in 1989

Domien Bonneure vlucht de sleur van zijn leven in een toren, die hij bouwt in zijn hof. Voor zichzelf en niet ... tot nut van 't algemeen. Zijn vrouw is het symbool van de dagelijkse gewoonheid.

Lees meer

Taxi-Taxi online

in 2005

Taxi Taxi, maar 19 jaar later ...
John is nog steeds getrouwd met twee vrouwen, Marleen en Vera. Met Marleen heeft hij een dochter, Vicky en met Vera een zoon, Marc.

Lees meer

VUILNISBAKKENRAS

in 2023

Onze jeugdwerking 'Het Spelleke' brengt op zaterdag 18 maart 2023 om 14u30 én om 18u een mooi stukje toneel voor jong en oud!

Lees meer

Olijfje en haar moordenaars

in 1990

Dit stuk is het wedervaren van een altijd goedgeluimde voddenraapster die geconfronteerd wordt met drie ongure boeven met niet al te nobele bedoelingen.

Lees meer

Les belles soeurs

in 2005

We gaan terug naar "The Golden Sixties". Den tijd van de provocerende jeugd, den tijd dat de meeste vrouwen nog den afwas deden met hun hand, den tijd dat er bij de buren nog verteld werd wat er verder in de straat gebeurde,

Lees meer

Echtelijke illusies

in 2023

“Echtelijke Illusies” van Eric Assous in een regie van Chris Mazarese vertelt het verhaal van Jeanne die het op een dag tijd vindt voor een 'stand van zaken ...

Lees meer

De snullen

in 1990

Dit blijspel gaat over drie dames die geen al te beste ervaringen met de mannen hebben opgedaan. In zulke mate zelfs dat ze besloen hebben "de mannen" uit hun leven te bannen.

Lees meer

Slisse & Cesar

in 2006

Wie kent er het verhaal van Slisse en Cesar niet ? Het gebeuren, gegrepen uit het leven van iedere dag, is van zo'n treffende schoonmenselijkheid, dat ze ons wel eens een spiegel voorhouden om ons eigen ik terug te vinden.

Lees meer

Als de kat van huis is ...

in 2023

Een komedie van Johnnie Mortimer en Brian Cooke in een regie van Hans Ligtvoet.
Richard en Chantal zijn 25 jaar getrouwd en stellen vast dat verveling en sleur hun huwelijk langzaam maar zeker binnensluipt. 

Lees meer

Een avondje eenakters

in 1991

1. DE BOM van Bob Vanden Eynde in een regie van Jan Vandezande, gebracht door Hugo Keuppens, Philippe Gilias, Nele Vounckx, Guy Gilias en Fernand Goedhuys.

Lees meer

De ronde van Vlaanderen

in 2006

Viviane Van Praet en haar dochter Arlette komen op de dag dat de Ronde Van Vlaanderen zal voorbijkomen, vol verwachting aan bij oma. Zij zou klaar staan om naar "Avondrood" te verhuizen.

Lees meer