Mijne maat staat op straat

in 2016

In deze komedie van Ruud De Ridder zoekt Ludo na 25 jaar zijn jeugdvriend Raymond op. Het waren boezemvrienden maar na hun huwelijk bloeide de vriendschap dood. Nu, 25 jaar later staat Ludo plots voor Raymond zijn deur. Hij zit in zak en as, drinkt, heeft privéproblemen en zit zonder werk. Raymond heeft het gemaakt, heeft de top bereikt en zit op een heel andere golflengte. 
Twee totaal van elkaar vervreemde ex-vrienden staan oog in oog. De ene vragende partij, de andere verveeld met de plotse verschijning. En zeer zeker verveeld met de vraag of hij een paar dagen onderdak zou willen verlenen aan een maat die op straat staat.

 

Wanneer na veel wikken en wegen, overleg met de echtgenote en het bespelen van de gevoelige snaar toch besloten wordt om de verloren zoon in huis te nemen, begint de ellende. Want hoe ver gaat echter vriendschap? Wanneer ben je voor de ander een echte vriend en wat verlang je zelf van die vriendschap?

"Kom maar eens langs, mijn deur staat altijd voor je open!", een cliché, maar wie meent het echt? Binnen deze komedie kom je het allemaal te weten.

Regie: Luc Vloeberghs
Actrices & acteurs: Jean Dassy, Marie Claire Goossens, Natasja Van der Motte, Jan Vandezande