Repertorium

Met twee op een kamer

Edgard Van Diest ligt in het ziekenhuis,op een tweepersoonskamer, hoewel Edgard liever een eenpersoonskamer had omdat hij nogal gesteld is op zijn privacy.

Read more

Niet te geloven

Wat zou er gebeuren als mevrouw een weekend naar haar moeder gaat en meneer van de gelegenheid gebruik maakt om zijn minnares, zijn kameraad en een kok uit te nodigen?

Read more

Gouwe handjes

Louis is ten einde raad als zijn vrouw Emma, waar hij intens gelukkig mee was, plotseling sterft. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven na haar dood weer gelukkig te worden.

Read more

Schat, je bent een schat

Op een maandagmorgen wordt het echtpaar Conny en Mike Van Laere uit hun bed gebeld door twee ververs, Kurt en Wim. De huisbaas heeft namelijk beslist dat het huis dat hij verhuurd moet worden herschilderd.

Read more

Tot Verdoodt ons scheidt

Suzanne Van der Sijpe is een carrièrevrouw die weinig huiselijke steun krijgt van haar man Gibbe. Totdat de nieuwe huishoudassistente, Claudine Verdoodt, op de proppen komt. 

Read more

Vakantie zonder zorgen

Vorig jaar een leuke villa gehuurd, waarom dit jaar niet dezelfde ? Ware het niet dat er dit jaar nog volk aanwezig is : een kraker, een boze verpleger, een werkvrouw, een tuinman,

Read more

De deur staat open

Flip is overdreven gek op vrouwen. Als hij een lief snoetje ziet, vergeet hij alles om zich heen en hunkert met gans zijn wezen naar dit lieftallig schepsel.

Read more

Nijiski en ik (gastoptreden Ria Dehaes)

Monoloog gebracht door Ria Dehaes.

Read more

Weekend / Monoloog voor vrouw alleen

Het spel brengt een eenakter :
Weekend van Hugo Keuppens in een regie van Hugo Keuppens

Read more

De wesp

Dit spel vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen, wiens vriendschap op de proef wordt gesteld.
Een jonge vrouw wordt in haar huis door een verkrachter aangevallen.

Read more

De IJzervreters

Twee oudere mannen ontmoeten mekaar toevallig op een bank in het park. Hun ervaringen tijdens W.O. I, waar ze blijkbaar soldaat waren, hun argwaan over de veranderingen in de maatschappij, over de jeugd, over hun eigen kinderen, ...

Read more

De lege cel

De lege cel is een liefdesverhaal met een tragisch einde. Een probleem van onze multiculturele samenleving is hier in alle scherpte gesteld: jeugdige liefde verdraagt geen muren van onbegrip en godsdienst- of rassenonderscheid.

Read more

15 jaar Het Spel

Feestelijk verjaardagsfeest met Retro-beelden van 15 jaar Het Spel, verrassingsacts en disco-bar.

Read more

Au Bouillon Belge

Een geestige satire op onze typische Belgische problemen.

Read more

Een raar koppel

Er heerst enige onrust tussen de vrienden wanneer op het wekelijkse pokeravondje, Felix, een van hen, niet komt opdagen. Oscar, zijn beste vriend, komt te weten dat Felix door zijn vrouw aan de deur is gezet.

Read more

Een avondje eenakters

1. DE BOM van Bob Vanden Eynde in een regie van Jan Vandezande, gebracht door Hugo Keuppens, Philippe Gilias, Nele Vounckx, Guy Gilias en Fernand Goedhuys.

Read more

De ronde van Vlaanderen

Viviane Van Praet en haar dochter Arlette komen op de dag dat de Ronde Van Vlaanderen zal voorbijkomen, vol verwachting aan bij oma. Zij zou klaar staan om naar "Avondrood" te verhuizen.

Read more

Olijfje en haar moordenaars

Dit stuk is het wedervaren van een altijd goedgeluimde voddenraapster die geconfronteerd wordt met drie ongure boeven met niet al te nobele bedoelingen.

Read more

Slisse & Cesar

Wie kent er het verhaal van Slisse en Cesar niet ? Het gebeuren, gegrepen uit het leven van iedere dag, is van zo'n treffende schoonmenselijkheid, dat ze ons wel eens een spiegel voorhouden om ons eigen ik terug te vinden.

Read more

Boeing Boeing

Bernard, een versierder, bezit een knappe, internationale kollektie airhosstessen. Met de assistentie van zijn turbulente meid en de geniale provinciaal wordt Bernard's huiskamer omgetoverd

Read more

Les belles soeurs

We gaan terug naar "The Golden Sixties". Den tijd van de provocerende jeugd, den tijd dat de meeste vrouwen nog den afwas deden met hun hand, den tijd dat er bij de buren nog verteld werd wat er verder in de straat gebeurde,

Read more

10 jaar Het Spel

Viering rond 10 jaar Het Spel. Toneel , muziek en dans.
Eenakter De Tuinman, gebracht door Frieda Goedhuys, Micheline Boel en Willy Debecker.

Read more

Taxi-Taxi online

Taxi Taxi, maar 19 jaar later ...
John is nog steeds getrouwd met twee vrouwen, Marleen en Vera. Met Marleen heeft hij een dochter, Vicky en met Vera een zoon, Marc.

Read more

Een avondje eenakters

Het Spel brengt u drie eenakters rond het thema 'Eenzaamheid'
1. Zwaailichten van Hugo Keuppens, gebracht door Jan Vandezande

Read more

De zetel

Adriaan Selis is een succesrijk schrijver van liefdesromannetjes, en komt uit een welstellend burgerlijk midden. Peggy Lucas groeit op in een volkse buurt. Twee werelden die ver van mekaar liggen, met huizenhoge vooroordelen als scheidingsmuur.

Read more

Bloemen van Dorothy

Dit stuk verplaatst ons naar Engeland in een villa aan de kust. Daar wonen Phil en Gwen mt hun tienerzoon Patrick. In dit moderne gezin vindt de auteur de gelegenheid om allerlei fenomenen uit de huidige samenleving aan te pakken, te verdedigen, aan te vallen.

Read more

Taxi-Taxi

John, een taxichauffeur, leidt een dubbelleven : hij is gelijktijdig met twee vrouwen getrouwd met wie hij, elk op een verschillend adres, samenleeft. Als taxichauffeur heeft John heel flexibele uurroosters.

Read more

Boeven en madeliefjes

Acteurs:
Mia Mariën, Jos Smeesters, Hilde Quintens, Hugo Hollé, Lutgarde Verschelden, M

Read more

Bendeke Troep

Pie woont met zijn familie op een stort. De komst van Geronimo biedt misschien een uitweg en de bende besluit theater te maken. Het te spelen‘stuk’ werd geschreven door Mandolina, de jongste dochter en we krijgen een variatie op Assepoester.

Read more

25 jaar Het Spel met twee monologen

Valium van John Vermeulen, gebracht door Jan Moons.

Jan de Boel is bezig met de voorbereidingen om een eind te maken aan zijn leven.

Read more

Wat doen we met Bompa?

Bompa doet nogal vreemd de laatste weken. De familie, of liever de voorhanden zijnde schoondochters, maken zich ongerust. Er wordt dus een familieraad georganiseerd om het geval 'Bompa' te bespreken.

Read more

Bloed, zweet en tranen

Marcel De Sutter is in zijn jonge jaren wielrenner geweest en ei zo na kampioen van België bij de liefhebbers. Als zijn zoon Frank zich ook in de wielrennerij stort, heeft Marcel maar één verlangen en één ambitie: van zijn zoon een nationaal kampioen maken.  En daarvoor heeft hij alles over: trainen dat de stukken eraf vliegen, de jongen fysiek coachen, plannen ontwerpen voor elke koers. Moeder Paula ziet het met lede ogen aan ...

Read more

Motie van wanorde

Rik De Neucker, staatssecretaris van Guy Verhofstadt, kiest voor een amoureuze date met de 'oppositie' in de vorm van Janine Wouters, secretaresse van Stefaan De Clerck, liever dan zijn politieke plicht na te komen.
De onverwachte aanwezigheid van een lijk maakt echter dat deze geheime en vooral delicate ontmoeting aardig misloopt. Dit houdt niet alleen risico in voor de reputatie van Rik zelf, maar tevens voor de Belgische regering. Wanneer Rik geen raad meer weet, roept hij de hulp in van zijn eerste klerk Jos Debock.
De situatie in de suite van het Albert I-hotel te Brussel wordt met de minuut ingewikkelder. Zal de Belgische politiek een nieuw schandaal rijker worden ?

Read more

Simpel zielen

Deze volkse tragikomedie speelt zich af in een gezellige dorpskroeg. De baas was ooit een hoogstaand bierhandelaar, maar ging 'op de fles'. Madam van de brouwer heeft zich daar nooit bij willen neerleggen.
Ze voelt zich te goed om cafébazin te zijn. Natuurlijk komen in het café de gewone gasten met hun dagelijkse zorgen, hun liefdesperikelen, allemaal brave, simpel zielen. Maar op een dag verschijnt er een architect met de plannen voor een plaatselijk project ...

Read more

De desperado’s van Vredendael

Het personeel van Home Vredendael heeft de handen vol met de oudjes in al hun glorie. De één klagens en zelfingenomen, de ander een beetje dement... maar misschien niet helemaal gek.
Gelukkig zijn er ook nog de blijde levensgenieters, niet verlegen om een grap ... of het 'oud zot'. Zij houden wat leven in de brouwerij en geven ondanks alles niet toe aan hun oude dag.

Read more

Zwijg, kleine

Het is de plechtige communie van de kleine. In hun bescheiden woning hebben de ouders een eenvoudige feestmaaltijd gepland met familie en vrienden: Gerda, een vriendin van moeder, getrouwd met de François.

Read more

Een plaatsje onder de zon

Wat kan er allemaal gebeuren, wanneer een doorsnee arbeidersgezin zijn zuurverdiende vakantiegeld investeert in de huur van een appartement aan onze Belgische Noordzeekust.

Read more

Kattevachtblues

Een muzikaal blijspel. Een creatie voor Vlaanderen, geschreven voor Het Spel door Alain Pringels.
Op een mooi kasteeltje werkt de student Vincent aan zijn proefschrift.

Read more

Het machtige reservoir

Het centrale thema van dit stuk is de eenzaamheid en de confrontatie van Felix, de torenwachter, met zijn toevallige bezoeker, Jean-Pierre, een bureaurat.

Read more

En waar de ster bleef stille staan

Deze legendarische kerstlegende hebben we ook al gebracht in 1985.
Het is het verhaal van armoede en rijkdom, van honger en dorst, van geloof,

Read more

Fientje Beulemans

Het verhaal van de gebeurtenissen in en rond de familie van de dorpsdrogist Beulemans. De dochter van Beulemans gaat trouwen met de zoon van bakker Meulemeester uit hetzelfde dorp.

Read more

Een beeld van een man

Ten huize van de familie de Brouillard gaat het leven zijn alledaagse gang. Er komt nieuw personeel én ... Napoleon wordt afgeleverd. Plots komt het hele huis tot leven : een ongeval, verkleedpartijen, intriges, misverstanden, ruzies en cupido ...

Read more

Paljaske en al zijn meesters

Eén meester dienen is al niet zo eenvoudig. Twee meesters dienen is vragen om moeilijkheden. Grappige toestanden, liefdesperikelen tussen jonge mensen en de rivaliteit tussen hun beider vaders, een vrouw die zich als man moet verkleden,

Read more

De snullen

Dit blijspel gaat over drie dames die geen al te beste ervaringen met de mannen hebben opgedaan. In zulke mate zelfs dat ze besloen hebben "de mannen" uit hun leven te bannen.

Read more

Tot nut van ’t algemeen

Domien Bonneure vlucht de sleur van zijn leven in een toren, die hij bouwt in zijn hof. Voor zichzelf en niet ... tot nut van 't algemeen. Zijn vrouw is het symbool van de dagelijkse gewoonheid.

Read more

Sassafras

Dit toneelstuk, waarin op een geweerschot niet gekeken wordt, neemt de western op de korrel. Twee treffers voor dit stuk : lach en spanning. We bevinden ons in de ranch van de Rockefellers, in Kentucky, in het begin van de negentiende eeuw.

Read more

In de holte van je arm

Otto heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Hij heeft genoeg van de society-kringen waarin hij zich beweegt, van zijn vrouw Astrid met haar hang naar luxe, kortom aan alles en iedereen.

Read more

Boerenpsalm

Boerenpsalm is een toneelstuk uit ons Vlaams kunstpatrimonium. Het brengt ons terug naar de tijd waarin onze voorouders hebben geleefd. Een tijd van diep geloof - we verwijzen naar de rol van de pastoor in het leven van Boer Wortel - en een tijd van bijgeloof.

Read more

Op blote voeten in het park

Corrie en Paul zijn pas getrouwd. De spontane, impulsieve Corrie zoekt een appartement voor hen uit waar de ordelijke, behoudende Paul de haren van te berge rijzen.

Read more

Wij gaan naar Benidorm

Iedereen kent straffe verhalen over hetgeen men kan meemaken op vakantie in Benidorm. Mia en Jan vertrekken ook naar Benidorm.Al vlug wordt hun enthousiasme een flink stuk getemperd als blijkt dat hun appartementje helemaal niet voldoet aan de eisen van de moderne vakantieganger.

Read more

Hoogheid, uw kameel staat voor

Dit zijn de belevenissen van een oliemagnaat en zijn gevolg, vadertje staat, de pers, de oudheidkunde, een doorsnee familie en hun vrienden. De schrijver heeft soms heel handig het stramien van de personenverwisseling bewerkt

Read more

Waar de sterre bleef stille staan

Het kerstverhaal van Schrobber, Suske en Pitje Vogel is door de meeste mensen gekend. Het toneelstuk wordt door de regisseur, als volks kunstenmaker, gepresenteerd en hij rijmt eveneens de bedrijven aaneen.

Read more

Liefde half om half

Het verhaal handelt over drie koppels, waarvan de mannen in dezelfde firma werken. Bob heeft een slippertje gemaakt met Fiona, de vrouw van zijn baas.

Read more

De Caraïbische zee

Drie vrouwen in een ziekenhuiskamer. Een kamer vol pijn, angst voor de dood, wanhoop, jaloersheid. Soms ook liefde en tederheid. Karakter en maatschappelijke achtergrond zorgen voor een verschillend beleven van het ziek-zijn

Read more

Wachten tot het donker is

Een rasechte thriller van Amerikaanse makelijk, met een titel waaruit een zekere dreiging spreekt.
Een jonge, blinde vrouw wordt door een stelletje handige boeven zodanig gemanipuleerd,

Read more

Van de brandkast in de hangkast

Een vrijgezel die gaat pas slapen, als hij al zijn zinnen heeft geblust zingt Benny Neyman. Dat doet Antoine op zijn flat in Parijs. Daar componeert hij ook zijn onschuldige liedjes.

Read more

Als ma van huis is

Wat gebeurt er als de vrouw gaat "werken" en de man het huishouden doet? Niets. Het loopt zelfs op rolletjes. Maar wat geschiedt als de jongste dochter trouwt, en haar "Jules" oevallig een "werker" is ... en zij ook!

Read more

De muizenval

In De muizenval is een aantal gasten door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong
echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft een moord plaatsgevonden.

Read more

Oscar

Een ongelukje komt zelden alleen, maar als alles op één dag op zijn hoofd neerkomt, als zijn vrouw de lakens uitdeelt, als zijn dochter er genoeg van heeft te leven zonder ooit te kunnen doen waar ze zin in heeft, as zijn vertrouwensman amoureuze en financiële problemen heeft,

Read more

De bemoeial

De zaak speelt zich af in de belangrijke immobiliënzaak van Mister Marshall. Er wordt door de BEMOEIAL een lijk ontdekt dat niet ter plaatse blijft, haar volgt om tenslotte te verdwijnen ...

Read more

Gieren op veilig nest

't Veilig Nest is een hotelletje, gelegen op een eiland en eigendom van Mary Fleet. Haar dochter Pat haalt met een roeiboot de gasten van de vaste wal. Tony, kok en barkeeper, heeft meer interesse voor kruiswoordraadsels dan voor kokerij.

Read more

Ik ben er... en blijf er

De zenuwen staan tot het uiterste gespannen op het kasteel van de Mont Vermeils in de Dordogne. Zijne Eminentie de Kardinaal van Tramone wordt er immers verwacht voor een paar dagen.

Read more

De butler van Lady Chutham

Wat gebeurt er als een Engelse lady een blind vertrouwen heeft in haar butler, als haar neef en enige erfgenaam op de proppen komt met een danseresje, als die trouwe en toegewijde butler pogingen aanwendt om de erfenis voor zich te bemachtigen,

Read more

The rose garden

Deze komische thriller speelt zich af in een luxebordeel. Wanneer Madame Rose er het hoofd bij neerlegt, besluiten haar meisjes Nina, Ursula en Nathalie het voorval te camoufleren en zelf de bar te runnen.

Read more

FOlie à deux "30 jaar Het Spel!"

Het Spel bestaat 30 jaar ...
De gemeentelijke academie van het woord - toneelklas heeft zijn eerste afgestudeerde leerlingen.
Dit waren redenen om samen iets te ondernemen.
De toneelklas bracht 'Het eerste mirakel van het kindeke Jezus'
Het Spel bracht 'De moraliteit van de lamme en de blinde' (acteurs Jan Moons en Jan Vandezande)
... alle twee van Dario Fo.
Het was een geslaagde onderneming, voor herhaling vatbaar !

Read more

Mijne maat staat op straat

In deze komedie van Ruud De Ridder zoekt Ludo na 25 jaar zijn jeugdvriend Raymond op. Het waren boezemvrienden maar na hun huwelijk bloeide de vriendschap dood. Nu, 25 jaar later staat Ludo plots voor Raymond zijn deur. Hij zit in zak en as, drinkt, heeft privéproblemen en zit zonder werk. Raymond heeft het gemaakt, heeft de top bereikt en zit op een heel andere golflengte. 
Twee totaal van elkaar vervreemde ex-vrienden staan oog in oog. De ene vragende partij, de andere verveeld met de plotse verschijning. En zeer zeker verveeld met de vraag of hij een paar dagen onderdak zou willen verlenen aan een maat die op straat staat.

Read more

De schoonzusjes

Drie broers en drie schoonzussen. Goed voor harmonie en familiegeluk denkt u? Mis, want een intellectueel schoonzusje met een vlijmscherpe tong, een ander exemplaar dat u als een snobistische burgertrut in haute couture mag catalogeren, en nog eentje dat een beetje aan de simpele kant is. 

Zet ze samen op een familiefeestje en je hebt gegarandeerd hommeles. Zeker als er ook een jonge, knappe en uitdagend geklede secretaresse ten tonele verschijnt. Rivaliteit, leugens, bedrog, laffe mannen en meedogenloze vrouwen: alle ingrediënten voor een fijne winterse toneelavond bij Het Spel.

Read more

't Oud Zot

Dit stuk gaat over de lotgevallen in een bejaardentehuis van de gezworen kameraden Sus en Warre en hoe hun vriendschap op de proef wordt gesteld door de komst van een nieuwe bewoonster, Rooseke. 
Een 'komedie met dramatische kantjes'

Read more

HET SPELLEKE SPEELT HARDT

 Het Spel was aan opvolging toe. Om die reden lanceerden wij in 2017 via verschillende kanalen een oproep aan jeugdig talent en met succes. De reacties bleven  niet uit en al vlug hadden wij maar liefst 20 tieners die hun toneeldebuut wilden wagen. "HET SPELLEKE" was geboren!

Read more

VAN KWAAD NAAR ERGER

Deze heerlijke situatiekomedie van Jeroen Maes in een regie van Ludo Heuvelmans speelt zich af ten huize van Franky en Jenny Dendooven. Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel, maar schijn bedriegt ...

Read more

The Story of ... / The Battle / Het Hemelbed

Als slot van het feestjaar voor 40 JAAR "HET SPEL" brachten wij in maart 2019 twee weekends toneelplezier voor jong en oud.

Read more

November 2019 - "VIER VROLIJKE VROUWTJES"

Op 22, 23, 24, 29 en 30 november 2019 brengt Het Spel de komedie 'Vier Vrolijke Vrouwtjes' van Paul Coppens, in een regie van Vincent Mertens in "Zaal Don Bosco", Don Bosclolaan 15  te 3050 Oud-Heverlee.

Read more

LOVE BEGINS @ 50

De komedie Love Begins @ 50 van Raymond Hopkins in een regie van Jan Vandezande.
Anita en Cis zijn reeds 28 jaar getrouwd. Hij is altijd een brave huisvader geweest ...

Read more

ZOETWATERTHEATER 2021

Eindelijk mochten we goed nieuws brengen. Gedurende vier weekends deze zomer speelt Toneelkring Het Spel - Oud-Heverlee eenakters in de Arena van het Zoet Water Park!

Read more

PAS OP VOOR DE KLEINE

Een heerlijke komedie, waarin alles rond een bijzondere baby draait, "Mats Dielens". Hij heeft het M.U.S.H.B.-syndroom en dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij trouwens zelf uitgevonden.
Read more

VUILNISBAKKENRAS

Onze jeugdwerking 'Het Spelleke' brengt op zaterdag 18 maart 2023 om 14u30 én om 18u een mooi stukje toneel voor jong en oud!

Read more

Als de kat van huis is ...

Een komedie van Johnnie Mortimer en Brian Cooke in een regie van Hans Ligtvoet.
Richard en Chantal zijn 25 jaar getrouwd en stellen vast dat verveling en sleur hun huwelijk langzaam maar zeker binnensluipt. 

Read more