The Story of ... The Battle & Het Hemelbed

Als slot van ons feestjaar voor 40 JAAR "HET SPEL" zorgen wij in maart 2019 voor twee weekends toneelplezier met en voor jong en oud.
Zaterdag 16 maart om 19u00 en zondag 17 maart om 15u00 brengen de jongeren van "Het Spelleke" twee stukken van eigen huis : "The Story of ..." en "The Battle ...".
Voor de begeleiding en de regie zorgen Bea Augustyns, Hilde Jacobs en Kristof Vogelaers.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om 20u00 en zondag 24 maart om 15u00 spelen Marie Claire Goossens en Vincent Mertens "Het Hemelbed" van Jan de Hartog, in een regie van Chris Mazarese.

Bea Augustyns schreef "The story of ...".
Een meisje wordt gepest op school. Ze heeft een chat-vriend waarmee ze daarover “praat”. Deze chat-vriend en zij gebruiken allebei een andere naam (Robin en Batman).Hierdoor weten ze niet dat ze eigenlijk de pester en de gepeste zijn en dat ze, buiten de school, eigenlijk best wel met elkaar kunnen opschieten. De pester heeft regelmatig problemen thuis doordat hij slechte resultaten behaalt op school. Ze besluiten, na een zoveelste incident, troost te zoeken bij mekaar en ze lopen thuis weg. Als ze mekaar ontmoeten, ontdekken ze natuurlijk wie achter de chatberichten zit ...

Philippe Decoster kroop in zijn pen voor "The Battle".
Scouts zijn op kamp, maar een groep van de Chiro komt toe op dezelfde plaats: een vergissing van locatie? Wie mag blijven en wie moet weg? De oplossing: een 'battle' tussen de twee groepen (kampspellekes) en de winnaar mag blijven. Het loopt uiteraard wat mis ...

"Het Hemelbed" van Jan de Hartog is het levensverhaal van een echtpaar. Wij leren het paar kennen op hun bruiloft en zijn vervolgens getuige van alle ups en downs in hun huwelijk. De eerste nacht samen, het eerste kind, de eerste relatiecrisis en het wonder van het samen oud worden.